I slutet av 1800-talet emigrerade grand-uncle Herman som 18-åing till Amerika. Efter äventyrligt laxfiske på ön Kodiak byggde han ett hus till sig och sin familj på ön Afognak, där han fick 10 överlevande barn. Lite av denna släkthistoria och mycket annat handlar detta program. Bilderna i programmet är huvudsakligen från min resa i maj och juni 2015, då jag bl.a. besökte Kodiak Island och Afognak.
Följ med och utforska naturen i och kring Longyearbyen på Spetsbergen, där jag strövade omkring med laddad kamera under några intensiva sommarveckor. Bilder på miljö, blommor och fåglar. Närkontakt med fjällräv och arktiska fågelarter som silvertärna, vittrut, skärsnäppa och mer ovanliga som ismås och brednäbbad simsnäppa.
Berlin fascinerar både genom sin dramatiska 1900-talshistoria och som modern byggarbetsplats. En personlig rundvandring i såväl det historiska som det moderna Berlin. Programmet bygger på flera Berlinresor under senare år .
Nerslag i svensk natur med start i fjällvärldens höstglöd och avslutning i södra Skåne. Ett program med naturmotiv av allehanda slag, inte bara fåglar.
Under diverse strövtåg i Everglades National Park, Corkscrew Swamp och andra reservat kommer vi tätt inpå det vilda i Floridas subtropiska natur. Vi får närkontakt med ormhalsfåglar och alligatorer, hägrar och trädstorkar, sköldpaddor, vitsvanshjortar, uttrar m.m.. Efter 24 år besöker jag på nytt Everglades och får återse min favorit bland fåglarna, rosenskedstorken. Stor variation av motiv!
Ett program med bilder och upplevelser under drygt 10 år i södra Skåne. Med startpunkt från stugan i Dörröd görs utflykter till platser runt Veberöd, Vombsänkan och Romeleåsen. I föredraget berättar jag om spännande nära möten med bilder på brunstande kronhjortar och harar som slåss såvål som på sköna blommor, fjärilar och fåglar. Programmet presenteras i form av en naturdagbok.
Tilos är en av Tolvöarna och ligger i den grekiska arkipelagen. Dit kommer man via Rhodos. Här börjar mitt program. Följ med på mina
vandringar och upptäcktsfärder i öns vackra natur, ständigt på jakt efter exotiska fåglar som blåkråka, blåtrast och biätare samt inte minst den eleganta och vackra eleonorafalken, som förutom den utdöda dvärgelefanten är öns signum.
Vintern hyser ett rikt fågelliv trots den stora flyttningen söderut. Småfåglar är lätta att locka till fågelbordet men vill man komma i närkontakt med skygga rovfåglar krävs oftast gömsle. Bilder på bl.a. vråkar, glador och örnar från mina rovfågelgömslen i södra Skåne.
Ring eller maila för aktuella prisuppgifter.
Jarl von Schéele /N /PN
Järnvägsgatan 12 A, 262 32 Ängelholm Mobil: 0704-849796 E-post: jarlvonscheele@outlook.com